Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Lifestyle / De aprilvissen van 2019

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-04-2019

Op 1 april moet je steeds twee keer nadenken of je het nieuws wel kan geloven. Wees gerust, wij hebben de grappen gescheiden van het echte nieuws. Hier zijn de beste auto-aprilvissen van 2019.

Land Rover

Land Rover presenteert de meest afgelegen laadpaal. Hij is geïnstalleerd op 15 mijl, ofwel 24 km, verwijderd van elke weg op het eiland Skye in Schotland. Hij is bedoeld voor fans van wildkamperen in plug-in hybrides of elektrische modellen. Vissers zullen moeten wandelen, de laadpaal ligt niet aan het strand, maar op de top van een berg.

Kia

Kia lanceert een nieuwe rijmodus: de Finger Operated Optimum Level (FOOL, Engels voor ‘idioot’ maar ook een verwijzing naar April Fools’ Day). In plaats van een stuurwiel zijn er aanraakschermen. Je moet op de juiste kant drukken om van richting te veranderen. Swipe naar boven of beneden om van versnelling te veranderen. En twee keer tikken is claxonneren.

AutoWereld

Onze collega’s bij AutoWereld kwamen dan weer met het verhaal dat een Chinese constructeur het fabrieksterrein van Opel Antwerpen zou overkopen.

Vif

De mensen bij Vif hebben een idee ontwikkeld dat een beetje lijkt op dat van AutoGids. Maar in plaats van een gelijkschakeling naar rechts rijden in Europa, hebben ze gekozen voor links rijden… in Vlaanderen!

Sudpresse

Sudpresse kondigt aan dat autonome elektrische voertuigen tijdens de file via de pechstrook mogen rijden. Opgelet: de bestuurder mag zijn stuur niet aanraken. Hij mag natuurlijk ook niet inhalen.

Autofans

Twee keer prijs bij de concullega's van Autofans: zij pakten uit met de Golf Dolf, een feestmodel op CNG, en de BMW M Bug Performance Pack. Met zelfs zonder schaamte een rickroll in de tekst verwerkt. Zitten we weer in 2008?

Hyundai

Hyundai presenteert een systeem om de middenvakrijders terug naar de rechterrijstrook te krijgen op de snelweg. De Right Lane Assist herinnert afgeleide chauffeurs eraan om terug naar rechts te rijden met een geluidssignaal en trillingen in het stuur. De constructeur heeft zelfs de moeite genomen om een video te maken om deze technologie uit te leggen.

Skoda

Skoda heeft zich een systeem voorgesteld van projectie op de grond. Wanneer de deur opengaat, kan het systeem in plaats van het merklogo afbeeldingen van een smartphone projecteren. Zoals een foto van jouw hond. Het kan ook herinneringen weergeven, zoals ‘Martin: vergeet niet de vuilbakken buiten te zetten’.

Toyota

In Australië heeft Toyota de PieAce gepresenteerd: een HiAce cabrio!

MG

MG Motor heeft in het Verenigd Koninkrijk banden onthuld die de weg kleuren “om de dag van de klanten op te fleuren”.

Fiat

Fiat heeft een speciale versie van de Panda ontworpen: de Panda Hawai. Hij neemt de kleurstelling over (geel met een rode deur) van een kapotgereden Cinquecento uit een tv-reeks van over het kanaal: The Inbetweeners.

BMW

Er is ook BMW die een lunaire fotovoltaïsche carrosserie heeft bedacht die de i3 en i8 ’s nachts kan opladen met zonlicht dat weerkaatst van de maan!

Honda

Tenslotte heeft Honda de beleefde claxon uitgevonden. In plaats van een scherp geluid, heeft hij genoeg aan een 'hum hum'.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten