Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Lifestyle / Mini: meer personalisatie dankzij 3D-printen vanaf 2018

Geschreven door David Leclercq op 29-12-2017

Mini vergroot de mogelijkheden om zijn auto’s te personaliseren aanzienlijk dankzij 3D-printen.

Zoals in heel wat sectoren grijpt Mini naar de technologie van 3D-printen om zijn klanten een brede waaier aan gepersonaliseerde opties aan te bieden. Vanaf 2018 kunnen zowel bestaande als nieuwe eigenaars hun eigen onderdelen voor de buiten- en binnenkant ontwerpen via een online configurator. “Personalisatie is altijd al een essentieel onderwerp geweest bij Mini”, zegt Thomas Schmitz, productverantwoordelijke bij Mini Yours Customised. “Nu willen we een versnelling hoger schakelen.”

Veel mogelijkheden

Het wordt bijvoorbeeld mogelijk om de omlijstingen van de richtingaanwijzers in de flank, de bekleding van de boordplank, de led-deurdrempels en de led-deurprojectie aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een specifieke kleur, maar ook voor een woord (zoals een naam). Dankzij lasergraveertechniek kunnen de verlichte deurdrempellijsten zelfs het handschrift van de eigenaar, eenvoudige tekeningen of sterrenconstellaties dragen. De mogelijkheden zijn dus heel ruim.

Vier weken

De onderdelen, die ontworpen zijn voor installatie bij de klant, worden gemaakt in München. Je moet rekenen op een levertijd van vier weken nadat de schetsen en details zijn doorgegeven, wat heel redelijk lijkt. De BMW-groep garandeert ook de duurzaamheid van de inzetstukken, net als diegene die je standaard in de auto kunt laten monteren. Volgens de eerste schattingen zou een inzetstuk voor de boordplank bijvoorbeeld ongeveer 140 euro kosten.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten