Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Lifestyle / Tesla: twee ongevallen met Autopilot

Geschreven door Etienne Van Zuylen op 31-05-2018

Een Tesla Model S die op Autopilot reed is op een politiewagen gebotst. Er vielen geen slachtoffers. In Griekenland gebeurde nog een tweede ongeval met een Model 3.

Aangezien Tesla veel aandacht naar zich toetrekt, wordt ook het minste ongeval met een van zijn auto’s doorgaans uitvergroot in het nieuws gebracht, zeker wanneer Autopilot ingeschakeld was. Zo is een Model S op een politiewagen gebotst in Laguna Beach in het zuiden van Los Angeles. De auto reed met de semi-zelfrijdende functie Autopilot ingeschakeld toen hij plots afweek naar een politiewagen die aan de andere kant van de weg geparkeerd stond. De politieagent zat niet in de auto toen het ongeval gebeurde en de Tesla-bestuurder kwam er met lichte verwondingen vanaf.

Hand op het stuur

De Amerikaanse constructeur reageerde bij persagentschap AFP: “wanneer bestuurders Autopilot gebruiken, wijst het systeem hen er permanent op dat het hun eigen verantwoordelijkheid is om hun handen op het stuur te houden en op elk moment de controle over het voertuig te behouden”. Tesla voegt nog toe dat zijn systeem op dit moment is bedoeld om op snelwegen met een middenberm te rijden. Dat was hier niet het geval.

Ook in Griekenland

Een Tesla Model 3 en zijn Amerikaanse eigenaar (You You Xue) die heel Europa doorkruisten zijn ook bij een ongeval betrokken geraakt door de fout van Autopilot. De bestuurder, die al veel ervaring heeft met rijden in Tesla’s, kon een botsing in Griekenland niet vermijden. Hij reed iets minder dan 120 km/u op een Griekse snelweg toen zijn elektrische berline “zonder waarschuwing naar rechts afweek om op het laatste moment een afrit te nemen” voor hij de vangrail aantikte. Als gevolg daarvan was de hele flank van de auto geschaafd en raakte een wiel beschadigd. De bestuurder zweert nochtans dat hij een hand (onderaan) het stuurwiel had op het moment van het ongeval.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten