Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Inschrijvingen Europa: -19,3% in februari 2021

Geschreven door Frédéric Kevers op 17-03-2021

De Europese markt volgt de trend die we ook in België kunnen waarnemen, met een daling van bijna 20% voor de inschrijvingen van februari 2021.

Terwijl de Belgische markt in februari 2021 een daling van 21,9% laat zien en nog niet kan genieten van het saloneffect, doet de Europese markt het niet veel beter met een gemiddelde daling van het aantal inschrijvingen van 19,3% ten opzichte van februari 2020. Een daling die vooral kan worden verklaard door de verschillende lockdownmaatregelen in verband met de coronapandemie, maar ook door de economische onzekerheid die daaruit voortvloeit, om nog maar te zwijgen van de problemen met tekorten aan elektronische onderdelen die de autoproductie en bijgevolg de leveringen vertragen.

 

Zweden lacht, Portugal huilt

Hoewel België het slechter doet dan het EU-gemiddelde, is het duidelijk niet de slechtste performer. Onderaan de ranglijst heeft de Portugese markt in één jaar tijd 59% van het aantal inschrijvingen verloren, een resultaat dat nog slechter is dan dat van zijn Spaanse buur, die een daling van 38,4% laat optekenen. Natuurlijk zijn er landen die nog beter stand hebben gehouden, zoals Hongarije (-1,7%), Finland (-1,2%) en, nog beter, Ierland, dat een stijging van 4,9% liet optekenen. Alleen Zweden doet het beter (+5,3%).

Op de drie grote Europese markten zag Frankrijk (3e met 132.637 wagens) zijn inschrijvingen in februari met 20,9% dalen, terwijl Duitsland, de continentale leider met 194.349 auto's, met 19% daalde. Ter vergelijking: Italië, op de tweede plaats met 142.998 ingeschreven auto's, kan zich met een daling van slechts -12,3% als gespaard beschouwen.

Over de eerste twee maanden van het jaar blijft de top drie dezelfde, maar de dalingen variëren: Duitsland is het zwaarst getroffen met -25,4%, terwijl Frankrijk (-14,2%) en Italië (-13,1%) beter stand houden. Het EU-gemiddelde ligt op -21,7%. België heeft bijna evenveel te lijden als onze Duitse buren met een gecumuleerde daling van -24,7%. Portugal blijft het zwaarst getroffen land met -47,1%, terwijl Zweden het beter doet dan de rest met een stijging van 12,8%!

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten