Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Europese automarkt blijft groeien

Geschreven door Olivier Maloteaux op 18-10-2017

Hoewel in september minder nieuwe auto’s werden ingeschreven, blijft de automarkt op ons continent wel groeien sinds januari dit jaar.

Afgelopen maand werden in Europa 1,43 miljoen nieuwe auto’s ingeschreven. Dat is 2 procent minder dan in september 2016, dat toen een recordmaand was. Maar voor de 9 eerste maanden van het jaar opgeteld blijft de Europese automarkt groeien, met 11,7 miljoen nieuw ingeschreven voertuigen of een stijging van 3,7 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2016. De meeste grote markten groeien sinds januari, zoals Italië (+ 9,0 procent), Spanje (+ 6,7 procent), Frankrijk (+ 3,9 procent) en Duitsland (+ 2,2 procent). De Britse automarkt ging er daarentegen met 3,9 procent op achteruit. In het merkenklassement staat Volkswagen nog steeds op kop op het Oude Continent.

Ook in België

In ons land werden afgelopen maand 40.895 nieuwe auto’s ingeschreven, wat 2 procent minder is dan in september 2016, dat ook bij ons een recordmaand was. En als we naar de som van de eerste negen maand van dit jaar kijken, doet ook de Belgische markt het goed, met een stijging van het aantal nieuwe inschrijvingen van 2,6 procent. Voor het merkenklassement sinds januari staat Volkswagen nog steeds op kop, gevolgd door Renault en BMW.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten