Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Porsche Panamera in Europa voor 60 procent hybride

Geschreven door Thibaut Miserque op 16-04-2018

Porsche draait recordcijfers, vooral dankzij de nieuwe Panamera. 60 procent van de in Europa verkochte exemplaren van dat model zijn hybrides.

Porsche heeft de verkoopcijfers gepubliceerd voor het eerste trimester van 2018. Met 63.478 verkochte auto’s heeft het merk een absoluut record gehaald en wist het 6 procent auto’s meer te slijten dan in dezelfde periode in 2017, dat zelf al een recordjaar was. In Azië valt de groei een beetje stil, met een toename van slechts 3 procent. Maar op de Europese en de Noord-Amerikaanse markt springt het merk met respectievelijk 8 en 10 procent vooruit. Toch blijft Azië Porsches grootste afzetmarkt als we enkel kijken naar het aantal verkochte auto’s.

911 veilig

De meest populaire Porsche is de Macan, die op zijn eentje goed is voor een derde van de verkoopcijfers. Maar de verkoop van de Panamera is toegenomen met liefst 195 procent dankzij de komst van de nieuwe generatie en diens nieuwe variant Sport Turismo. En van die Panamera is liefst 60 procent van de exemplaren in Europa een hybride. Het eerste trimester van dit jaar was de legendarische 911 goed voor maar 9.600 exemplaren, al betekent dat toch nog een groei van 35 procent. De eer is gered en de 911 ook.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten