Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / 15 procent zelfrijdende auto’s in 2030?

Geschreven door Olivier Maloteaux op 07-01-2016

Volgens het Amerikaanse adviesbureau McKinsey & Company rijdt 15 procent van het wereldwijde wagenpark tegen 2030 volledig zelfstandig. Jammer voor wie er schrik van heeft …

Hebben onze wagens nog een bestuurder nodig? Dat is helemaal niet zeker. De meeste grote autoconstructeurs bestuderen vandaag actief de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. Analisten voorspellen hen een mooie toekomst. Volgens een onderzoek van het Amerikaanse adviesbureau McKinsey & Company zullen zelfrijdende auto’s 15 procent van het totale wagenpark vertegenwoordigen in 2030. Naar schatting tussen 2020 en 2022 start de verkoop van autonome auto’s op grote schaal. Tegen dan moet de mentaliteit wel nog veranderen, want jonge Belgen hebben nog geen vertrouwen in de zelfrijdende auto.

Meer autodelen

De studie van McKinsey & Company voorspelt ook een stijging van auto’s on demand (zoals Uber en Lyft) en autodelen. In 2030 zou één op de tien auto’s bestemd zijn voor autodelen. Tot slot verwacht het Amerikaanse adviesbureau de verdere ontwikkeling van elektrische auto’s, al zouden er sterke regionale verschillen zijn tussen de stad en het platteland.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten