Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Brussel: daling van het aantal personenauto's sinds 2015

Geschreven door David Leclercq op 24-02-2018

Volgens de jaarlijkse statistieken is het aantal personenwagens in Brussel lichtjes gedaald. De winnaars van die situatie zijn de deeloplossingen.

Zijn de Brusselaars van plan om hun auto’s op te geven? Je zou het zo gaan denken, want uit de jongste cijfers blijkt dat het aantal personenwagens in de hoofdstad is gedaald ten voordele van deelsystemen. Volgens het Brusselse bureau voor statistiek bezitten de inwoners van de stad sinds 2015 4,2 procent minder auto’s. Tegelijk zouden alternatieven zoals Cambio aan aantrekkingskracht winnen.

Fiets is populair

De grootste winnaars van deze veranderende gewoontes zijn de deelfietsen. Van 37.000 gebruikers in 2015 zijn we gestegen naar 40.000 in 2017. Maar mobiliteit blijft een noodzaak, want volgens de cijfers van 2016 werken er 220.446 Vlamingen en 124.810 Walen in Brussel. En ook de Brusselaars zelf bewegen: 49.139 inwoners van de hoofdstad gaan in Vlaanderen werken, 21.905 in Wallonië. Blijkbaar is er een stille revolutie aan de gang. We zijn er ons nog niet zo van bewust, maar het lijkt erop dat deze beweging de komende jaren zou gaan versterken.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten