Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / De drukste steden ter wereld

Geschreven door Olivier Maloteaux op 08-02-2018

Volgens een internationaal onderzoek is Los Angeles de stad met de meeste files ter wereld, voor Moskou en New York. Brussel staat op de 101ste plaats in het wereldklassement.

Elk jaar publiceert het bedrijf INRIX zijn klassement van de steden met de langste files ter wereld op basis van een studie in 1.360 steden verspreid over 38 landen. De absolute filekampioen van het voorbije jaar was Los Angeles, gevolgd door Moskou en New York. Het voorbije jaar stonden de inwoners van de Californische grootstad gemiddeld 102 uur stil in files tijdens de piekuren, tegenover 91 uur in Moskou en New York. INRIX heeft berekend dat deze files elke automobilist daar gemiddeld 2.828 dollar per jaar kosten, zowel direct (brandstof, verloren werkuren) als indirect (hogere werkingskosten van transportbedrijven). Een andere studie uit 2016 toonde eerder al aan dat een taxi in New York in Midtown (in het hart van Manhattan) aan een gemiddelde snelheid rijdt van 7,5 km/h, dus nauwelijks sneller dan een voetganger.

En Brussel?

Onze hoofdstad is erop vooruitgegaan voor wat de mobiliteit betreft: van 2016 naar 2017 is Brussel van plaats 71 naar plaats 101 gegaan in de rangorde van INRIX. Vorig jaar verloor de gemiddelde automobilist er 39 uur in de piekfiles. De twee andere drukste steden van het land zijn Antwerpen (plaats 105) en Luik (plaats 565).

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten