Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Nederland: investeringen nodig om files te vermijden

Geschreven door David Leclercq op 05-04-2018

De Nederlandse automobilistenbond volgt nauwgezet de verkeersstromen op en luidt de alarmklok. Er moet dringend in meer infrastructuur worden geïnvesteerd, anders staat het land over 3 jaar stil.

Als Nederland niets doet om de verkeersdoorstroming te verbeteren, zullen de automobilisten er over 3 jaar 50 procent langer stilstaan in de files. Dat besluit Frits Van Bruggen, directeur van de ANWB (het Nederlandse equivalent van onze VAB) uit een studie naar de verkeersdrukte. De gegevens van begin 2018 zijn ronduit alarmerend: “de eerste drie maanden zien we ten opzichte van het eerste kwartaal 2017 een stijging van de filedruk van maar liefst 25 procent. En dat is nog maar het begin van veel ellende.”

Meer geld

Van Bruggen doet daarom een oproep aan het kabinet van de minister van Mobiliteit. Hij zegt dat er meer geld nodig is om deze potentiële problemen aan te pakken, want er zijn niet enkel problemen op de weg, maar ook op de fietspaden en in het openbaar vervoer. Kortom, de ANWB wil dat er snel wordt gereageerd, want daar waar de nodige werken al zijn uitgevoerd (beter wegdek, meer rijstroken) zijn de files op magische wijze verdwenen. Als onze drie ministers van Mobiliteit die boodschap ook maar eens zouden willen lezen… We mogen altijd dromen, niet waar?

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten