Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / ONDERZOEK – Elektrische auto: het publiek begrijpt hem verkeerd

Geschreven door David Leclercq op 08-04-2019

Een Brits onderzoek toont aan dat de elektrische auto onbekend en slecht begrepen wordt door het grote publiek. Opvallend: de mensen weten niet dat ze hem thuis kunnen opladen!

Een Brits onderzoeksbureau, Savanta en Encore Digital Media, heeft een groot onderzoek uitgevoerd in het Groot-Brittanië over de elektrische auto. Dat toont aan dat de meerderheid van het grote publiek totaal niet weet waar de elektrische auto van is gemaakt en hoe hij werkt.

Tesla is bekend

Als het over merken gaat, is Tesla duidelijk de bekendste elektrische auto. 40% van de respondenten kent het merk. Na Tesla wordt BMW in 18% van de gevallen genoemd, terwijl de andere fabrikanten slechts 13% van de bekendheid hebben. Dat is verbazingwekkend, want de Nissan Leaf is de bestverkochte elektrische wagen in Engeland, ver voor de Model S en X.

Onwetendheid?

Russel Kearney, directeur van Encore, zei in zijn verklaring dat “in plaats van enkel de 100% elektrische wagen aan te kondigen, het nodig is om te investeren in onderwijs en informering”. Waarom? Wel, simpelweg omdat 53% van de ondervraagden niet weet dat het mogelijk is om je auto op te laden aan een stopcontact thuis. Deze manier van opladen vertegenwoordigt echter 95% van de ladingen. 42% van de respondenten is dan wel kritisch ten aanzien van infrastructuur en oplaadtijd.

Kinetische energie

Tweederde van de deelnemers aan het onderzoek is zich er ook niet van bewust dat de elektrische auto tijdens het remmen oplaadt dankzij kinetische energie, terwijl deze technologie ook beschikbaar is op hybrides en soms zelfs op conventionele modellen. De studie toont ook aan dat elektrische auto’s onderhevig zijn aan desinformatie en fake news, vooral over vervuilingscijfers. Nochtans zijn die beter gedurende een periode van redelijk gebruik, zoals aangetoond door onderzoeken van het ADEME in Frankrijk, het agentschap voor milieu en energiebeheer.

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten