Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Tesla: eerste Hyperloop-tunnels

Geschreven door David Leclercq op 31-10-2017

Tesla lijkt vastberaden om door te bijten met zijn Hyperloop-programma, dat mensen en auto’s wil laten reizen in capsules die door luchtledige tunnels worden gekatapulteerd. De eerste graafwerken beginnen binnenkort.

Het idee komt van het zoveelste dochterbedrijf van de groep onder leiding van Elon Musk, The Boring Company: tunnels bouwen waarin capsules in het luchtledige reizen om tijd te winnen. Het project, dat hier eerder al ter sprake kwam, begint nu aan zijn eerste praktische experimenten en gaat zijn tunnels beginnen graven.

3 kilometer

Afgelopen zomer gaf de Amerikaanse staat Californië toestemming om een 3 kilometer lange testtunnel tot aan de luchthaven te graven. Dat duurde slechts tien dagen, want de capsules zijn relatief compact. Ze gaan eerst experimenteren met snelheden van rond de 200 km/h, maar de bedoeling is om uiteindelijk uit te komen bij 1.200 km/h eens de tunnels luchtledig zijn getrokken.

Maryland

In Maryland wordt trouwens een nog veel groter testproject opgezet, want daar wordt een tunnel van 16 kilometer gegraven. Die moet uiteindelijk New York via Philadelphia en Baltimore met Washington verbinden. Over de weg duurt dat traject 4 uur. Met de Hyperloop zou dat tot een paar minuten worden gereduceerd. The Boring Company vertelt: “Het plan is om de tunnels goedkoop en snel te bouwen om een nieuw transportsysteem aan hoge snelheid aan te kunnen bieden. Voor de tunnels die steden in rechte lijn verbinden zoals New York met Washington is het logisch om capsules onder druk te gebruiken in luchtledige tunnels zodat ze gemakkelijk zo’n 965 km/h halen”.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten