Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Toyota: solid state-batterijen vanaf 2020

Toyota presenteert een concept op het salon van Tokio dat veelzeggend zal zijn over de nabije toekomst van elektrische wagens. Het heeft namelijk solid state-batterijen aan boord, met een veel hogere energiedichtheid.

Toyota heeft er zin in en bereidt een salvo van nieuwigheden en technologische vooruitgang voor. De Olympische Spelen moeten een mooie showcase worden voor de constructeur. Als pionier in hybride technologie werkt Toyota nu ook aan de elektrische aandrijving. Maar de Japanners werken aan de technologieën van morgen, en dan in het bijzonder een nieuw type batterij: de solid state-batterij, met als potentiële voordelen een kleinere voetafdruk en een hogere energiedichtheid, met dus een gevoelig hogere autonomie.

2020

We verwachten de presentatie van dit type batterij niet voor 2020. Maar een effectieve marktgang zou pas in 2025 komen, de deadline die Toyota al enkele maanden belooft. En zelfs dan zou het gaan om een beperkte productie, pas eind jaren 2020 kunnen we massaproductie verwachten. BMW, dat redelijk wat technologieën deelt met Toyota, volgt eenzelfde schema. Voorlopig weten we nog niet hoe het concept er zal uitzien, maar het is mogelijk dat het een evolutie is van de eerder onthulde e-Palette.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten