Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Uber maakt minder verlies maar nog geen winst (2018)

Geschreven door David Leclercq op 20-08-2018

Uber meldt dat het erin geslaagd is om zijn verliezen in het voorbije trimester te verminderen. Maar het bedrijf is nog verre van winstgevend.

Uber verliest minder geld maar maakt ook nog geen winst: dat is zo’n beetje de samenvatting van de mededeling van het bedrijf, dat nog steeds van plan is om volgend jaar op de beurs te gaan. In het voorbije trimester lag het verlies op 891 miljoen dollar (785 miljoen euro), tegenover 1,1 miljard dollar een jaar geleden. Het totaalverlies (voor rentes, belastingen en afschrijvingen) ligt op 614 miljoen dollar, tegenover 773 miljoen in 2017. Het zakencijfer is er mooi op vooruitgegaan (63 procent).

Langzaam herstel

Dara Khosrowshahi nam een jaar geleden het roer over bij Uber en probeert sindsdien het bedrijf recht te trekken. Het lijkt erop dat groei voorrang krijgt op winst. Zo heeft Uber nog geïnvesteerd in nieuwe sectoren zoals maaltijdbezorging en vrachtvervoer, terwijl het zich heeft teruggetrokken uit weinig succesvolle markten zoals Rusland en China. De concurrentie heeft natuurlijk niet stilgezeten en Uber is zoals de financiële wereld vreesde helemaal niet de onbetwistbare leider in zijn sector geworden.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten