Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Voorlopig rijbewijs verlengd tot september 2021

Geschreven door Frédéric Kevers op 19-11-2020

Als gevolg van de sluiting van de examencentra worden de voorlopige rijbewijzen die na 15 maart 2020 vervallen, verlengd tot 30 september 2021.

Met de nieuwe lockdown werd besloten om de rijopleidings- en examencentra voor rijbewijzen te sluiten. Als gevolg daarvan had de regering beslist om de voorlopige rijbewijzen te verlengen tot 31 december 2020. Een verlenging die nu wordt herzien voor een langere periode door de nieuwe federale minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet (Ecolo), die de geldigheidsdatum heeft uitgesteld tot 30 september 2021.

Zonder enige zekerheid of ze hun deuren opnieuw mogen openen vanaf 14 december, gaven de examencentra er de voorkeur aan de al vastgelegde examenafspraken te annuleren. Om een opstropping zoals na de eerste lockdown te voorkomen, heeft minister Gilkinet verklaard aan SudPresse dat hij de geldigheid van de voorlopige rijbewijzen zal verlengen tot ten vroegste 30 september 2021. "Een ontwerp van koninklijk besluit wordt momenteel voor advies aan de gewesten voorgelegd. Deze stappen worden in overleg met mijn collega-ministers van Mobiliteit uitgevoerd om samen op deze uitzonderlijke situatie te reageren." De publicatie van het besluit zal naar verwachting in de maand december plaatsvinden.

Verdelen

De opeenstapeling van reeds vastgelegde afspraken om later in te plannen en de meestal talrijke afspraken tegen het einde van het jaar die moeten worden uitgesteld, betekent dat de instanties die verantwoordelijk zijn voor de examens oplossingen zullen moeten vinden om een te grote opstopping en dus een nieuwe vertraging te vermijden.

De oplossing wordt gebaseerd op een intelligente verdeling van de planningen. Nadat de capaciteit van de afspraken al naar het maximum was geduwd na mei, was een van de problemen het verzuim onder de instructeurs, met als tweede probleem het feit dat de planningen over het algemeen al vol zitten tot in februari 2021. Sommige centra rekenen op een periode van 6 tot 8 weken voor ze terug naar een normaal ritme kunnen gaan. Toch als de lockdown niet wordt verlengd na 14 december. 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten