Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Winterbanden verplicht in Frankrijk vanaf november 2021

Geschreven door Frédéric Kevers op 20-10-2020

In bergachtige streken van Frankrijk zal het gebruik van winterbanden of sneeuwkettingen op personenwagens, vrachtwagens en campers verplicht zijn vanaf 1 november 2021.

De Franse dienst voor verkeersveiligheid (L’Observatoire national interministériel de la Sécurité routière) verplicht vanaf 1 november 2021 de montage van winterbanden in bergachtige gebieden. Specifiek gaat het om een lijst van gemeenten in de Alpen, de Pyreneeën, het Centraal Massief, de Jura, de Vogezen en op Corsica, dewelke gecommuniceerd zullen worden door de lokale prefecturen.

De verplichting houdt in dat tenminste twee van de aangedreven wielen voorzien zijn van winterbanden (met M+S-, M.S- of M&S-aanduiding), sneeuwkettingen of sneeuwsokken. Ze zal vanaf volgende winter elk jaar gelden van 1 november tot en met 31 maart.

Ook vrachtwagens

Conform de zogenaamde 'bergwet' ('loi montagne') uit 2016 krijgen nu ook alle bussen en vrachtwagens - ook zonder oplegger-  de verplichting opgelegd om sneeuwkettingen voor tenminste twee aangedreven wielen aan boord te hebben, zelfs indien ze uitgerust zijn met winterbanden.

Tot 1 november 2021 geldt de bestaande regeling dat sneeuwkettingen enkel verplicht zijn op wegen waar dit specifiek aangegeven is met een verkeersbord. Je vindt daarover meer info op onze adviespagina.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten