Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Aeromobil 3.0: ‘vliegende auto’ in 2018 op de markt

Geschreven door Laurent Norro op 26-06-2017

Zien we binnenkort vliegende auto’s in het luchtruim? Het ziet er toch sterk naar uit als we deze Aeromobil 3.0 zien, die in 2018 op de markt komt.

Vliegende auto’s worden snel opgepikt door de media. Er zijn trouwens heel wat start-ups met het idee bezig. Maar vandaag is zo’n soort voertuig eindelijk productieklaar. In Frankrijk, op het luchtvaartsalon van Bourget, maken we namelijk kennis met de Aeromobil 3.0, een model dat is bedacht en ontwikkeld door een Slowaaks bedrijf.

‘Roadable aircraft’

De ambitie van het bedrijf is om zogenaamde ‘roadable aircraft’ te bedenken en te bouwen. Lees daarin dat het in de eerste plaats vliegtuigen zijn die ook kunnen rijden. De Aeromobil 3.0 is het eerste concrete voorbeeld. De vliegende auto kan op een paar seconden van de ene verplaatsingsmodus naar de andere overstappen. Binnenkort zouden we hem dus in het verkeer kunnen kruisen, maar ook op een vliegveld of op een internationale luchthaven.

Marktintroductie in 2018

Op praktisch vlak onthouden we dat deze rijdende auto enkel plaats heeft voor zijn piloot, dat hij bereik heeft van 875 kilometer en dat hij kan vliegen tegen 200 km/h. Bovendien kan hij op beperkte terreinen opstijgen. In zijn auto-configuratie rijdt de Aeromobil op gewone brandstof. Het prototype is helemaal uitgewerkt en heeft al heel wat vlieguren op zijn conto. De eerste vlucht is al van 2014 geleden. De marktintroductie is voorzien voor 2018. Hij is dus veel meer dan een fantasietje…

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten