Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Alfa Romeo komt weldra met groot nieuws

Geschreven door David Leclercq op 15-05-2018

Alfa Romeo heeft een paar grote aankondigingen gepland voor komende maand juni 2018. We verwachten een Giulia Coupé, maar ook een grote SUV en de elektrische strategie van het merk.

Alfa Romeo maakt zich op om een paar grote nieuwigheden aan te kondigen in juni 2018. Sergio Marchionne, de sterke man van moederhuis FCA, zou meer komen vertellen over de komst van een paar nieuwe modellen en over de elektrische strategie van het merk.

Nieuwe modellen

Tijdens een persconferentie wordt het doek getrokken van twee nieuwe modellen, zoveel weten we al. We verwachten nieuws over een Giulia Coupé, die in zijn Quadrifoglio-versie nog verder zou gaan en tot 650 pk zou ontwikkelen dankzij hybride KERS-technologie uit de Formule 1.

In America everything is bigger

Omdat Marchionne bovendien tot de Amerikaanse markt wil doordringen met Alfa Romeo zou een grote SUV worden voorgesteld, waarschijnlijk met tot 7 zitplaatsen. Het model zou de elektrische strategie van Alfa Romeo aankondigen en als eerste met elektrificatie uitpakken. Analisten gokken vandaag op een relatief milde hybridisering in de vorm van een elektrische drukvoeding onder een spanning van 48 volt. Dat zou nipt volstaan om te compenseren voor de gewichtstoename van een geschatte 200 kilo in vergelijking de Stelvio. We verwachten deze nieuwe SUV in 2019. Morgen dus…

Twee formaten voor Giulia Coupé

De coupé van zijn kant komt later maar zou twee koetswerkvormen krijgen, met 3 of 5 deuren, naar het voorbeeld van Audi en BMW met hun A5 en 4-Reeks. We weten verder al dat er wordt gewerkt aan twee nieuwe aandrijflijnen met KERS-hybride technologie. De eerste zou gebaseerd zijn op de turbobenzinemotor van 276 pk uit de Giulia Veloce, de tweede zou de 2.9-V6 uit de Giulia Quadrifoglio gebruiken. De combinatie van verbrandingsmotor en elektriciteit zou het vermogen opvoeren tot respectievelijk 350 en 650 pk.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten