Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Alfa Romeo: binnenkort een nieuw instapmodel!

Geschreven door David Leclercq op 06-03-2019

Alfa Romeo gaat zijn productoffensief voortzetten. Na de Stelvio en de Giulia denkt het Italiaanse merk aan een nieuw instapmodel.

Alfa Romeo stelt al een concept voor van de Tonale, een compacte SUV onder de Stelvio op het salon van Genève 2019, maar het merk overweegt om zijn gamma nog verder uit te breiden, en dan vooral onderin. Een strategie die alle premiummerken nu moeten volgen, want binnen de meer betaalbare segmenten is er nog een goede groeimarge.

Vijfdeurs of SUV?

De baas, Roberta Zerbi, heeft (opnieuw) grote ambities voor Alfa. Zijn doel is om 400.000 auto’s per jaar te verkopen, een objectief waar het merk al jaren naar streeft (zelfs sinds de lancering van de 159), maar nog nooit heeft kunnen verwezenlijken. Vandaag zitten de verkopen aan ongeveer 150.000 stuks per jaar. De MiTo zit echter aan het einde van zijn leven, net zoals de Giulietta, hoewel de stijl van deze twee modellen nog altijd hoofden doet keren.

Meer MiTo

Alfa heeft al gezegd dat het niet wil terugkeren op de markt met een stadswagen als de MiTo als volgend instapmodel. Roberta Zerbi weigert nog om haar plannen bekend te maken, maar ze is heel duidelijk over de strategie: “Als we ons doel van 400.000 verkopen per jaar willen halen, hebben we een nieuw instapmodel nodig.” Er zijn dus twee mogelijkheden: ofwel een nieuwe compacte vijfdeurs zoals de Giulietta, ofwel nog een SUV die onder de toekomstige Tonale zou vallen. Daarmee zou Alfa de concurrentie kunnen aangaan met de Audi Q2 en Mini Countryman. In dit opzicht zijn we eerder geneigd om te denken dat Alfa meer bereid is om een kleine SUV te ontwikkelen. Langs de ene kant omdat dit het type auto is dat nu het best verkoopt, en langs de andere kant omdat de interne synergieën bij het merk – vooral met Jeep – aangeven dat dit de meest toegankelijke oplossing is, en dus de meest winstgevende.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten