Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Audi A5 Coupé: in 2017

Geschreven door David Leclercq op 01-02-2016

Blijkbaar staat de lancering van de nieuwe A5 coupé niet vóór 2017 op de planning bij Audi. Er zal prioriteit gegeven worden aan de SUV Q5, die overigens hetzelfde platform zal gebruiken.

De volgende generatie van de Audi A5 zal blijkbaar niet voor 2017 gelanceerd worden, terwijl de A4 op dat moment al een dik jaar en een half op de markt zal zijn. De coupé, waarvan spyshots gepubliceerd werden op Worldcarfans.com, zal natuurlijk ook op de nieuwe MLB-architectuur rusten en zal dus het huidige model, dat in 2007 gelanceerd werd, opvolgen.

Lichter

Door dit nieuwe onderstel zal de A5 100 kilo lichter zijn, wat zijn levendigheid ten goede komt, maar ook zijn verbruik en prestaties. Er wordt gezegd dat de A5 de aandrijfgehelen van de nieuwe A4 zal overnemen, ook de diesels, zowel de 2.0 als de 1.6 TDI (120 pk). We verwachten overigens eveneens een herlaadbare hybride, die meer bepaald gebruik zal maken van het aandrijfgeheel van de A3 e-Tron.

RS5

Om te kunnen rivaliseren met de BMW M4 en de Mercedes-AMG C 63 zal natuurlijk ook een gespierde RS5-versie ook op het programma komen te staan. Deze afgeleide zal evenwel geen gebruik meer maken van de V8, maar wel van een biturbo-zescilinder, waarvan het vermogen zo'n 500 pk zou moeten bedragen. We verwachten dit model of op het volgende salon van Los Angeles in november 2016 of op dat van Detroit in januari 2017. Zeker is ook dat er mettertijd eveneens een cabrioversie voorgesteld zal worden.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten