Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Audi Q4: SUV in TT Offroad-stijl

Geschreven door Laurent Norro op 26-04-2016

Vanaf 2019 mogen we de Audi Q4 verwachten. Blijkbaar zal hij even verleidelijk en hightech zijn als de conceptcar TT Offroad waarop hij geïnspireerd is.

Volgens onze collega's van Autocar zal de conceptcar Audi TT Offroad – die voorgesteld werd op het salon van Peking van 2014 – in 2019 in productie gaan en logischerwijs Q4 gaan heten. Zijn missie? De concurrentie aangaan met de BMW X2, Range Rover Evoque en Mercedes GLA.

TT Offroad-stijl                            

Verschillende bronnen laten momenteel verstaan dat de Q4 zijn MQB-platform zal lenen van de tweede generatie van de Q3, een model dat na de komst van de Q2 grotere afmetingen zal krijgen. De Q4 zou volgens Autocar op zijn minst 4,5 meter lang zijn, ofwel 11 centimeter langer dan de huidige Q3. Qua design zal de Q4 logischerwijs vrij trouw blijven aan de voorgestelde conceptcar TT Offroad, die rondingen en fijne lijnen perfect combineert. Het interieur zou moderner zijn dan ooit. Autocar spreekt meer bepaald over gebarenbediening en een geavanceerdere connectiviteit.

Ruime keuze

Onder de motorkap van deze verleidelijke SUV zouden we de keuze hebben tussen benzine- en dieselmotoren met een inhoud van 1,5 en 2 liter. De Q4 zou als sportieve RS-afgeleide kunnen rekenen op een nieuwe vijfcilinder, die een vermogen van 400 pk ontwikkelt. Tot slot zou ook een plug-inhybride op de planning staan. Die zal een benzinemotor koppelen aan een elektromotor. De Q4 zal een volledig elektrisch rijbereik van ten minste 50 kilometer hebben.

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten