Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Audi SQ8: hybride met 475 pk

Geschreven door David Leclercq op 20-09-2017

De toekomstige Audi SQ8 is betrapt tijdens tests op de openbare weg. De SUV werd aangekondigd met de SQ8 Concept en krijgt een hybride aandrijflijn van 475 pk.

De toekomstige Audi SQ8 - de sportieve versie van de Q8 - gaat tegenwoordig vaak op uitstap voor tests op de openbare weg. Daarbij is hij al door verschillende fotografen betrapt. Hij komt volgend jaar op de markt met een hybride aandrijflijn die een 3.0-V6 van 450 pk combineert met een kleine elektromotor van 27 pk (20 kW), waardoor het totaalvermogen uit zou komen op zo’n 475 pk en 700 Nm.

Schattingen

Volgens de eerste schattingen zou hij met een dergelijk vermogen moeten kunnen optrekken van 0 naar 100 km/h in 4,7 seconden, terwijl de topsnelheid rond de 275 km/h ligt. Dat zou inhouden dat de SQ8 zich niet aan het non-agressiepact onder Duitse constructeurs houdt om de topsnelheid vrijwillig op 250 km/h te begrenzen. Uiterlijk wordt dit sportieve topmodel uiteraard geleverd met een meer expressieve koetswerkkit en de mogelijkheid om hem met koolstofkeramische remschijven te bestellen. De virtuele cockpit (met grote schermen) is uiteraard ook van de partij. De BMW X6 M en Mercedes-AMG GLE Coupé mogen hun spieren gaan invetten…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten