Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / BMW 8-serie mag komen

Geschreven door David Leclercq op 17-08-2016

BMW geeft groen licht om de ontwikkeling te starten van een coupé die het mag opnemen tegen de Mercedes S-klasse en consoorten: de 8-serie. Die mogen we ten vroegste tegen 2019 of 2020 verwachten.

We krijgen meer duidelijkheid over de stand van zaken rond de 8-serie waar BMW reeds lang over tobt. Volgens het Franse l’Automobile Magazine zou BMW nu eindelijk definitief het licht op groen hebben gezet voor de 8-serie. De doorgaans goed geïnformeerde site BMW Blog bevestigt het bericht, en meent zelfs al de interne codenamen te weten die de 8-serie zal dragen binnen BMW: G14 en de latere cabriolet wordt G15.

Niet voor 2019

Wel zullen we nog wat geduld moeten uitoefenen vooraleer we iets te zien krijgen, want de grote coupé van BMW komt ten vroegste in 2019 uit. De huidige CLAR zou als technische basis dienen, maar de 8-serie zou dan wel de laatste zijn die deze techniek overneemt. De 8-serie zou ook het einde kunnen inluiden van de huidige 6-serie, die wat tussen de 5-serie en de 7-serie zweeft op dit moment. Volgens sommige bronnen mogen we wel een plug-in hybride 8-serie verwachten, maar staat er geen volledig elektrische variant op het programma.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten