Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / BMW X7: in 2019

Geschreven door David Leclercq op 21-03-2016

De baas van BMW bevestigde het onlangs al: de X7, een grote SUV, zou eraan komen. Het merk heeft zopas een eerste teaser gepost, maar loopt daarmee ver op de feiten vooruit, want de SUV zal er niet voor 2019 komen.

De X7, de grote SUV van BMW die al enkele jaren verwacht wordt, zal wel degelijk het licht zien en zal dus de Mercedes GLS en de Audi Q7 het vuur aan de schenen kunnen leggen. Harald Krüger, de CEO van BMW, had overigens onlangs al verklaard dat BMW zijn gamma zou uitbreiden met de BMW X7. Hoewel de komst van de grote SUV nu al aangekondigd wordt aan de hand van een teaser, waarop we hem bedekt onder een zeil zien, zal de X7 er niet voor 2019 komen.

King size

Van de teaser kunnen we afleiden dat de SUV veel groter zal zijn dan de huidige X5 (4,89 meter). Het model zou langer dan vijf meter zijn, want zijn technische basis zal hij delen met de huidige 7-Reeks. Het spreekt vanzelf dat het model – dat in de eerste plaats bedoeld is voor de Amerikaanse markt, die zich volledig laat meevoeren op de golf van de grote SUV's – gebruik zal maken van zes- en achtcilinders, alsook van een onmisbaar plug-inhybride aandrijfgeheel. De grote SUV zal tot zeven inzittenden kunnen vervoeren. Zijn afwerkingsniveau geeft aan dat hij allicht niet onder 100.000 euro verkocht zal worden. Een soort van Range Rover van BMW zouden we kunnen zeggen... We kunnen dan enkel nog uitkijken naar de conceptcar van het model, die waarschijnlijk voor 2017 op de planning zal staan... Geduld dus.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten