Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / David Brown Speedback GT in Genève

Verwachte lancering : 01-04-2017

Geschreven door Valentin Delchambre op 31-01-2017

De Britse constructeur David Brown onthult een evolutie van zijn Speedback GT op het volgende salon van Genève. Hij is op heel wat vlakken verbeterd.

Het grote publiek maakt tijdens het salon van Genève (9-19 maart) kennis met een verbeterde versie van de David Brown Speedback GT. Volgens de oprichter van het merk zijn niet minder dan 237 verbeteringen doorgevoerd sinds het eerste prototype in 2014 werd gelanceerd. Die zijn allemaal geïmplementeerd op modeljaar 2017.

Handgebouwde GT

De David Brown Speedback GT is een liefhebbersauto die volgens traditionele technieken met de hand wordt geassembleerd. Er kruipen meer dan 8.000 manuren in één exemplaar. Hij combineert de legendarische lijnen van Britse GT’s van weleer met moderne technologie. Elke Speedback GT wordt op maat gemaakt.

V8

De Speedback GT wordt aangedreven door een 5.0-V8 met compressor van 510 pk. De sprint van 0 naar 100 km/h is in 4,6 tellen achter de rug en de topsnelheid is begrensd op 155 miles per hour (250 km/h). Hij kost 495.000 pond (ongeveer 580.000 euro).

2017, het jaar van David Brown

Deze vernieuwde Speedback GT wordt trouwens niet het enige nieuws van David Brown in Genève. Het onthult er ook de toekomstige locatie van het merk “in een prestigieuze Engelse plaats”, die vandaag nog wordt verzwegen. En verder heeft de constructeur nog heel wat andere projecten voor het komende jaar.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten