Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / VIDEO - De Bugatti Chiron bevestigd voor Genève 2016

Geschreven door David Leclercq op 18-12-2015

Bugatti heeft met een teaser laten weten dat de officiële voorstelling van de Chiron – de vervanger van de Veyron – wel degelijk plaatsvindt in maart 2016, op het salon van Genève.

Bugatti heeft bevestigd wat iedereen al vermoedde: de opvolger van de Veyron wordt gelanceerd in Genève, in maart 2016. Bugatti koos voor de naam Chiron, naar Louis Chiron. Die wist zich in de jaren 20 en 30 te onderscheiden als coureur voor het merk, onder andere door in 1931 de Grand Prix de France te winnen met een T51.

Nieuwe maatstaf

Er doen op dit moment heel wat geruchten de ronde over deze nu al iconische auto en dan vooral over de motormodule, want die zou wel eens hybride kunnen zijn. Er werd nog niets bevestigd, maar Wolfgang Dürheimer, CEO van Bugatti, bevestigde wel al de suprematie van de Chiron: “We willen van het beste nog iets veel beters maken. De Chiron zal nieuwe maatstaven uitzetten. Wij zullen de krachtigste, de snelste, de meest luxueuze en exclusieve auto ter wereld blijven produceren. Dat is trouwens ook wat de klanten van Bugatti vragen.”

100 bestellingen

De Chiron, die al gespot werd met camouflage, zal vrij sterk geïnspireerd zijn op de stijl van de Concept Gran Turismo. Sommige klanten mochten de Chiron al eens in levenden lijve bekijken en Bugatti zou ook al flink wat bestellingen gekregen hebben. Wolfgang Dürheimer: “De commentaren van onze klanten over de Chiron zijn allemaal lovend. Ons bestelboekje loopt beetje bij beetje vol. Meer dan 100 klanten plaatsten al een bestelling ook al konden ze de auto nog niet testen”.

Benieuwd naar het geluid van de Chiron? Bekijk dan deze video en scroll door naar het einde.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten