Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Detroit Electric: 3 modellen tegen 2021

Geschreven door David Leclercq op 07-09-2017

Detroit Electric, een oud merk dat in 2008 weer tot leven werd gewekt, wil tegen 2021 drie elektrische luxemodellen op de markt brengen. Er komt een supersportwagen, een berline en een SUV. Een beetje zoals Tesla, dus…

Detroit Electric is een voormalig Amerikaans merk van elektrische auto’s uit Detroit in Michigan. Het hield ermee op in 1939, maar werd in 2008 gereanimeerd om elektrische sportwagens te gaan verkopen. Het merk lijkt heel wat op stapel te hebben, want het wil tegen 2021 liefst 3 modellen op de markt brengen. Er komt een supersportwagen, de SP-01, een berline en een SUV. De technologie zou sterk vergelijkbaar zijn met die van Tesla en de prijzen zouden in lijn liggen met die van een Porsche.

Supersportwagen van 200.000 euro

Het eerste model wordt een sportwagen. Die komt volgend jaar al op de markt op een specifiek platform, dat niet door de andere modellen wordt gebruikt. Hij zou zo’n 200.000 euro gaan kosten en qua prestaties rivaliseren met een Porsche 911 Turbo, McLaren 720S of Ferrari 488. We gaan uit van een rijbereik van ongeveer 500 kilometer, maar er zouden ook versies met grotere batterijen komen die een (uiteraard theoretisch) bereik van 800 kilometer mogelijk maken. Detroit Electric verklapt echter niet wie zijn batterijleverancier is.

SUV in 2019

De SUV komt in 2019 en moet door zijn prijs wedijveren met de Bentley Bentayga. Richie Frost, de technische directeur van het merk, zegt daarover: “wij zijn een merk van opperste luxe, zoals Bentley, maar tot op heden heeft nog niemand zich opgeworpen als constructeur van elektrisch sportwagens voor het topsegment”. Hij voegt nog toe: “de technologie en het design van onze auto’s zullen alles overtreffen”.

Nog in ontwikkeling

De modellen verkeren nog in ontwikkelingsfase, maar het bedrijf wil volgend jaar de eerste prototypes klaar hebben voor homologatietestwerk. Het merk concentreert zich eerst op de Noord-Amerikaanse markt om daarna uit te breiden. Op lange termijn gaat Detroit Electric uit van een afzet van 30 procent in Europa, 30 procent in Azië en 30 procent in de Verenige Staten.

/autonieuws/nieuwe-modellen/detroit-electric-sp-01-klaar-voor-productie.html

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten