Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / DS: elektrische SUV in 2019

Verwachte lancering : 01-06-2019

Geschreven door Jean-François Christiaens op 20-07-2017

Tot nu toe moest het Franse DS het stellen zonder echte SUV in zijn gamma, een lacune die het merk met premiumambities nadrukkelijk wil opvullen. Tegen 2021 zal het merkgamma maar liefst 4 SUV’s tellen, waaronder een volledig elektrische exemplaar vanaf 2019.

Als je een DS-dealer binnenstapt op zoek naar een SUV dan vind je er voorlopig als enige alternatief de DS4 met Crossback op zijn achterkant gekleefd. Daar komt binnenkort verandering in. De grote DS 7 Crossback, waarvan we de lanceringsversie La Première eerder al toonden, zal over een paar weken het bal openen. Toch is dat nog maar een begin. DS maakt zich op om tot in 2021 ieder jaar een nieuw model te lanceren. Goed voor een gamma van in totaal 6 modellen dus, waarvan 4 SUV’s.

Elektrische SUV in 2019

De grote baas van DS in Groot-Brittannië, Stéphane Le Guével, bevestigde aan onze Engelse collega’s van Autocar dat het merk in 2018 een compacte stads-SUV (een concurrent voor de Audi Q2) zal voorstellen om het model in 2019 op de markt te brengen. Van dit model zou er meteen ook een volledig elektrische uitvoering komen die het engagement van DS in de Formula E kracht moet bijzetten. Het aanbieden van oplaadbare hybride aandrijvingen voor grote modellen (zoals op de DS7 Crossback) en van 100% elektrische oplossingen voor compactere modellen (zoals de op stapel staande stads-SUV) wordt een van de pijlers van de toekomstige aandrijfpolitiek van DS en, bij uitbreiding, van de volledige PSA-groep. Uit hetzelfde interview met Autocar leren we nog dat deze toekomstige stads-SUV ook de verouderende DS 3 zou komen vervangen. Volgens de vooruitblik van Stéphane Le Guével “richt de markt van stadswagens zich naar de kleine SUV’s in plaats van naar de driedeursmodellen”.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten