Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Een DS8 berline tegen 2018

Geschreven door David Leclercq op 14-07-2015

Renault is niet de enige Franse constructeur die naar het premiumsegment lonkt (Talisman/Espace), want ook DS werkt eraan. In 2018 komt de berline DS8 op de markt.

DS, dat onlangs van Citroën is gescheiden maar wel deel uitmaakt van dezelfde PSA-groep, brengt in 2018 een berline op de markt voor het premiumsegment. Deze DS8 (die tegen dan waarschijnlijk een andere naam krijgt) wordt geen rivaal voor de Mercedes S-Klasse, maar viseert eerder het segment van de Audi A6 en BMW 5-Reeks, wat ook niet min is.

Vrijheid

Naar verluidt is de nieuweling gebaseerd op het EMP2-platform, dat nu al onder de huidige Peugeot 308 en Citroën C4 Picasso te vinden is. Die gemeenschappelijke basis zal echter geen invloed hebben op de stijl van de berline. De designers krijgen naar verluidt veel vrijheid en zouden inspiratie zoeken bij recente conceptcars van het merk, zoals de DS Divine Coupé of de studie Numéro 9 (voor een toekomstige DS9?) die in 2012 in Peking werd voorgesteld. Let wel: de nieuweling heeft niets gemeen met de DS5 berline (DS5LS) of de crossover DS6, die allebei enkel in China verkrijgbaar zijn.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten