Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Ferrari Dino: komt hij of komt hij niet?

Geschreven door David Leclercq op 11-09-2019

De plannen om bij Ferrari terug een Dino te lanceren zijn duidelijk nog niet helemaal afgevoerd. Er zijn diverse scenario’s voor dit model, dat zou concurreren met de Porsche 718 Boxster en dus het minst dure model van het merk zou worden.

Laat ons eerst het volgende duidelijk maken: Ferrari heeft geen plannen om over een paar maand een opvolger van zijn Dino te lanceren. Toch hoopt Enrico Galliera, commercieel directeur van Ferrari, dat die er ooit wel komt. Hij vertelde aan collega’s: “Ik zal nooit het woord “dood” gebruiken wanneer het om de Dino en onze toekomstplannen gaat. Maar laat het duidelijk zijn dat hij niet voor onmiddellijk is”. Kortom, Ferrari heeft nog geen duidelijk plan voor de reanimatie van dit potentiële kleinere model.

Marchionne-tijdperk

De man wou de Dino doen herleven (in een andere en moderne versie uiteraard) was Sergio Marchionne, maar zijn plotse overlijden heeft daar duidelijk een stokje voor gestoken. De bedoeling van de vroeger sterke man was om een kleine en gevoelig minder dure Ferrari met een V6-motor te lanceren. Een interessant en niet volledig idioot idee, omdat zo de gemiddelde CO2-uitstoot van het gamma zou kunnen worden beperkt.

Andere plannen

Maar de zaken zijn dus anders uitgedraaid. We zagen de SF90 Stradale opduiken, de eerste plug-in hybride van het merk. Louis Camilleri, de huidige baas van Ferrari, heeft dus andere plannen en die omvatten 15 nieuwe modellen tegen 2022, waarvan er dit jaar al 4 zijn onthuld (F8 Tributo, SF90 Stradale, F8 Spider en 812 GTS). Vandaag wil men het gamma niet meer naar onderen uitwerken, maar zich vooral gaan concentreren op nieuwe segmenten. Dat laat dus vermoeden dat een terugkeer van de Dino pas voor ver in de toekomst kan zijn.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten