Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Ferrari Dino: V6 en hybride?

Geschreven door David Leclercq op 21-11-2018

We zien in de buurt van Ferrari’s moederhuis dit merkwaardige ballet van een geruisloze 488. Is dit een aanzet naar een nieuwe Dino met hybride technologie?

Sinds een paar maand zien we rond de Ferrari-fabriek in Italië fluisterstille sportwagens rondrijden. We zouden dat verrassend kunnen vinden, maar eigenlijk weten we al even dat Ferrari werkt aan een hybride model.

Dino?

Het koetswerk lijkt duidelijk op dat van een 488 om niet te veel verdenking op te wekken. Maar het belangrijkste is vooral wat er onder het koetswerk schuilgaat. Van interne bronnen weten we al dat de V6 terug zijn opwachting zal maken bij Ferrari. Hybridisering zou dan kunnen compenseren voor een eventueel vermogensverlies bij de amputatie van 2 cilinders van de V8. Bovendien weten we van toen Sergio Marchionne nog leefde dat het merk ook nadenkt over een reanimatie van de Dino.

Volgend jaar?

Heel wat bronnen beweren bovendien dat de hybride aandrijflijn van Ferrari al in 2019 zijn publieksdebuut zou beleven. We houden nog een slag om de arm, maar op dit moment lijkt alles mogelijk.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten