Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Ford Focus RS500 komt begin 2017

Geschreven door David Leclercq op 16-08-2016

De geruchten rond de Ford Focus RS500 zwellen aan. Volgens sommige bronnen moet hij begin volgend jaar klaar zijn, en krijgt hij om en bij 400 pk…

Het ziet er meer en meer naar uit dat Ford een tweede generatie van de Focus RS500 wil voortbrengen. De eerste RS500 mocht zal al blij maken met een extra 45 pk, wat het totaal op 350 pk bracht. Toen Ford bekendmaakte dat het met de overstap naar de 2.3 turbo met 350 pk zowat de limiet van het haalbare had opgezocht, leek het weinig waarschijnlijk dat een nieuwe Focus RS500 een speelbare kaart zou zijn.

400 pk

Blijkbaar is dat toch niet het geval. Dat menen onze collega’s bij Autocar toch uit betrouwbare bron te weten. Volgens hen kan de 2.3 krachtbron naar 400 pk gepusht worden, zelfs al zou Ford ook vooral zijn voordeel willen halen uit een stevige dieetkuur die 100 kilogram zou moeten opleveren. Nog volgens Autocar zou de Ford Focus RS500 zich al in de laatste fase van zijn ontwikkeling bevinden en zou er zelfs al een lanceringsdatum naar voor zijn geschoven: begin 2017. Wie er één wil, zal zich vast moeten reppen naar de dealer. De kans is groot dat Ford ook hier de productie beperkt houdt. Op 500 exemplaren opnieuw bijvoorbeeld?

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten