Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Ford: “kleine Bronco” op Focus-basis

Geschreven door Valentin Delchambre op 16-08-2018

De Amerikaanse reus wijkt steeds meer van het asfalt af. De in maart van dit jaar aangekondigde kleine Bronco zal op het monocoque-chassis van de Focus staan. Hij zou Maverick gaan heten.

Om de Wrangler op zijn terrein te gaan bedreigen wil Ford meesurfen op de retrogolf die nu stroomt en een opvolger maken van zijn legendarische Bronco. Die zal gebaseerd zijn op het ladderchassis van de Ranger en de Everest. Maar van de hype rond dit model wil Ford verder gebruik maken door er een klein broertje van af te leiden, dat dan weer zijn platform zal delen met de Focus. Dat verklapte productverantwoordelijke Hau Thai-Tang vorige week tijdens een investeerdersvergadering.

Maverick?

De kleine Bronco zou Maverick gaan heten. Toegegeven, aan de overkant van de Oceaan doet die naam denken aan een compacte musclecar uit de jaren 1970, maar ook aan een Nissan Terrano met Ford-logo die bij ons op de markt was in de jaren 1990. Ford heeft de naam in elk geval in mei van dit jaar geoctrooieerd.

Duurder dan Kuga

De kleine Bronco zou tegen 2020 op de markt komen. Hij zou ongeveer zo groot worden als een Kuga, maar meer kosten door zijn positionering als ‘echte’ offroader.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten