Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Hertekende DS 3 voor Genève 2016

Geschreven door Felix Bouland op 08-01-2016

Van 3 tot 13 maart 2016 vindt het autosalon van Genève plaats, het moment voor de DS 3 om een verjongingskuur te ondergaan en de Citroën-visgraten te laten vallen.

In 2015 scheurde DS zich af als apart merk binnen de PSA-groep. De modellen van het merk werden hertekend en kregen een nieuwe neus met ander logo. Een nieuw uiterlijk dat voorbehouden is aan de DS 4 en DS 5, want de DS 3 draagt nog altijd enkele sporen van Citroën in zijn radiatorrooster. Dat verandert vanaf het salon van Genève dit jaar, waar de ‘nieuwe’ stadswagen zich aansluit bij de ‘spirit of avant-garde’, zoals de merkslogan van DS luidt.

Restyling

Eerder dan een nieuw model moeten we eigenlijk spreken over een grondige facelift, zoals bij de DS 4 in 2015 na de afscheuring van Citroën. De DS 3, die bijna zeven jaar geleden gelanceerd werd, vertegenwoordigt bijna de helft van de verkoop van het merk maar is nog niet klaar om vervangen te worden. Op een volledig nieuwe DS 3 moeten we nog wachten tot 2018. Die wordt gebaseerd op het nieuwe moduleerbare platform CMP (Common Modular Platform), waarop ook de nieuwe Citroën C3 en Peugeot 208 gebouwd worden. Voorlopig hebben we weinig informatie, maar de afwerkingskwaliteit zou sterk verbeteren om op te tornen tegen de nieuwe Mini en het infotainmentsysteem zou herzien worden.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten