Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Honda: een nieuwe hybride S2000 in 2018?

Geschreven door David Leclercq op 13-10-2015

Honda zou zijn S2000-programma opnieuw opgestart hebben, maar met dezelfde bedoelingen als voor de volgende NSX: er een sportieve hybride van maken.

We weten nu al enkele maanden dat Honda (opnieuw) werkt aan een nieuwe S2000, een model dat bij ons heel waarschijnlijk in 2018 uitkomt. Wat al vaststaat, is dat het nieuwe model niet echt zal aansluiten bij de conceptcar Open Study Model, die voorgesteld werd in 2008. Het échte voorbeeld wordt de NSX.

Een 1.5-motor

Wat eerder dit jaar verklaarden verschillende bronnen dat de nieuwe S2000 de 2-litermotor met drukvoeding van de Civic Type-R in de neus zou krijgen. Maar blijkbaar is er iets veranderd. Honda zou zijn ingenieurs hebben gevraagd om nog beter aan te sluiten bij de uitstootnormen, en daarom zouden die gekozen hebben voor een 1,5-litermotor, die met behulp van een elektromotor de auto in totaal toch 300 pk sterk maakt. Dat klinkt veelbelovend...

De NSX als model

Honda heeft het Open Study Model uit 2008 trouwens laten vallen. De volgende S2000 zal radicaal anders zijn dan die conceptcar en sterk geïnspireerd zijn op de NSX met zijn hoekige lijnen en brede luchtinlaten. Kortom, het wordt echt een minisupercar, in die mate zelfs dat we niet weten of deze toekomstige sportwagen nog wel een open dak zal hebben en niet gewoon een coupé wordt.

Betaalbaar

Een interne bron van het merk gaf onlangs meer uitleg bij alle redenen voor de komst van deze nieuwe S2000: “Honda heeft een sportwagen nodig die binnen het bereik blijft voor de fans.” Diezelfde bron onthulde bovendien dat het F1-departement van Honda mogelijk betrokken is bij de ontwikkeling van deze toekomstige S2000: “Toen Honda in 1999 terugkwam met zijn laatste F1, viel dat samen met de ontwikkeling van de eerste S2000 en met de ontwikkeling van de VTEC, die schreeuwend tot 9.000 o/m haalde”.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten