Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Honda denkt aan mini-NSX voor 2018

Verwachte lancering : 01-05-2018

Geschreven door Olivier Maloteaux op 11-08-2016

Volgens geruchten zou Honda de NSX een klein broertje willen schenken. Die kleine sportieve hybride zou binnen twee jaar klaar kunnen zijn.

Nadat Honda de NSX nieuw leven schonk, is het mogelijk dat er nog meer sportwagens in de pijplijn zitten. Laatst liet de constructeur nog verstaan dat het zijn beroemde S2000 graag een opvolger zou schenken, maar dat is nog niet alles. Andere geruchten hebben het ronduit over een mini-NSX, een kleine sportieve hybride coupé met de motor achteraan. Verschillende aanwijzingen ondersteunen dit gerucht, zoals het patent dat Honda een tijd geleden indiende voor een design van een kleine sportieve coupé. Of het feit dat het zijn rechten op de naam ZSX laat gelden. Daarmee moet je natuurlijk meteen aan de grote NSX denken.

Hybride met motor achteraan

Onze Franse collega’s van TF1 zeggen dat ze het nieuws hebben uit de mond van een lid van het ingenieursteam van Honda in Japan. Die anonieme ingenieur zou hebben bevestigd dat Honda werkt aan de ontwikkeling van een kleine coupé. De aandrijflijn moet een hybride achterwielaandrijver voeden. Daarbij zou de 2.0 turbo viercilinder uit de Honda Civic Type R een rol spelen, maar dan teruggebracht tot 300 pk om centraal achteraan plaats te vatten. Daar bovenop zou Honda twee elektrische motoren willen, één voor elke as). Die zouden elk nog 50 pk toevoegen. In totaal zou de combinatie 370 pk kunnen leveren en 500 Nm. Op een gewicht van zo’n 1.500 kilogram moet dat vonken geven.

Een prototype in januari?

Volgens de info die TF1 wist te verzamelen zou de kleine coupé ook zelfstandig op batterijkracht kunnen rijden, iets wat de NSX niet kan. Zo vermijdt hij tijdelijk CO2-uitstoot. Nog volgens de Franse zender krijgen we in januari op het Autosalon van Detroit een eerste prototype te zien onder de Acurabadge, die Honda in de Verenigde Staten gebruikt. Het seriemodel (zowel een coupé als een roadster worden uitgewerkt) zouden we pas ten vroegste in 2018 te zien krijgen. We zijn benieuwd wat het wordt.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten