Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Hyundai en Kia: elektrische stadsauto tegen 2023?

Geschreven door Frédéric Kevers op 24-08-2021

Het lijkt erop dat Hyundai en Kia tegen 2023 met een elektrische stadswagen op de proppen komen. Zo blijkt immers uit documenten van toeleverancier Borgwarner.

Bij de voorstelling van zijn elektrisch programma aan het begin van 2021 toonde Kia al enkele voorproefjes van toekomstige EV-modellen, waaronder een stadswagen. En wanneer Kia met een nieuw model komt, dan volgt vaak ook een afgeleide van Hyundai, of vice versa.

Opvolger van Soul EV?

Volgens onze collega's va Auto Express heeft de Hyundai-groep dan ook een contract getekend met Borgwarner, leverancier van elektrische aandrijflijnen, waarin staat dat zij deze onderdelen zullen aanleveren vanaf 2023. Het gaat om een systeem dat op 400 volt opereert.

Gezien de grotere nieuwe EV's van Hyundai en Kia op 800 volt werken, kunnen we aannemen dat het hier om kleinere modelen gaat. Zoals de compacte vijfdeurs waarvan Kia begin dit jaar al een voorsmaakje gaf. Het ging om een koetswerk met een korte horizontale motorkap en een stevige C-stijl, naar analogie met de Kia Soul.

Of dit nieuwe elektrische model nog Soul zal heten, is niet bekend.

Kia 7 next EV

Tot 181 pk en 40 kWh

De door Borgwarner geleverde aandrijflijn, oftewel de motor en transmissie, zal tot 181 pk kunnen leveren. Dat is fors meer dan de Koreaanse merken momenteel bieden in hun kleine elektrische modellen.

Om een redelijke autonomie te garanderen, moet de batterij een capaciteit hebben van 35 tot 40 kWh. Dankzij de 400 volt-architectuur moet het mogelijk zijn tot 160 kilometer rijbereik te kunnen 'tanken' in een halfuur, aan een vermogen van 50 kW.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten