Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Infiniti werkt nog steeds aan hybride Q60

Geschreven door Thibaut Miserque op 16-03-2018

Infiniti is blijkbaar zijn idee voor een ultraperformante hybride Q60 nog niet vergeten. De conceptcar Project Black S uit 2017 zou op het komende salon van Parijs 2018 werkelijkheid worden.

Infiniti heeft er de laatste tijd een handje naar om magnifieke studiemodellen voor te stellen en die onmiddellijk daarna te begraven. Zo herinneren we ons de wilde Q50 Eau Rouge. Maar het meest recente project, de Q60 Project Black S, geeft ons hoop dat er toch iets van komt, want de ontwikkeling wordt verdergezet. De informatie komt van Stefan Weinmann, directeur communicatie bij Infiniti. Tijdens het salon van Genève hebben de journalisten van het Australische magazine Drive bovendien gesproken met Tommaso Volpe, directeur voor sportieve en high-performance modellen, die hen heeft beloofd dat in oktober 2018 in Parijs een nieuw model wordt onthuld dat erg dicht bij serieproductie ligt.

KERS

De toekomstige hybride aandrijflijnen van het merk worden trouwens niet ver van Parijs ontwikkeld, in de gebouwen van Renault Sport F1 in Viry-Châtillon. De tweede etappe die wordt verwacht voor de Q60 Project Black S moet dienen als uitstalraam voor de samenwerking tussen het Franse F1-team en het Japanse merk, dat onderdeel uitmaakt van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. De verbrandingsmotor is een 3.0-V6 biturbo met 405 pk, die wordt ondersteund door een KERS-systeem van zo’n 100 pk. Daarmee komt de grens van de 500 pk dus in zicht en zou Infiniti de strijd moeten kunnen aanbinden met de vaste waarden uit Duitsland, zoals de Audi RS5, BMW M5 enzovoort. Als hij er deze keer ook echt komt, natuurlijk…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten