Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Jaguar XJ: ultieme luxe in 2019

Geschreven door David Leclercq op 25-04-2016

Jaguars designchef Ian Callum heeft aangegeven dat de toekomstige XJ er fantastisch zal uitzien en over een superluxueus interieur zal beschikken. Het model wordt verwacht voor 2019.

De volgende generatie van de Jaguar XJ wordt pas in 2019 verwacht. Maar Ian Callum, de designchef van Jaguar, laat nu al weten dat het model er fantastisch zal uitzien en over een superluxueus interieur zal beschikken. Het is duidelijk dat Jaguar alles in de strijd wil gooien om de concurrentie aan te gaan met de leider van het H-segment, de Mercedes S-Klasse.

Geen SUV

Velen vragen zich af of de toekomstige XJ de allure van een SUV zou kunnen aannemen, in de lijn van de F-Pace. Ian Callum verklaarde echter dat zijn limousine een conventionele berline zou blijven: “We hebben een coole auto. Er is geen enkele reden om dat te veranderen.” Callum preciseerde dat "er in het Jaguar-gamma altijd een onderscheidend model zal zijn, dat een exclusiviteit verzekert die geen enkel ander model kan aanbieden".

Hybride

Het gerucht doet de ronde dat de volgende XJ een beroep zou kunnen doen op een nieuwe V6, die zou bestaan uit twee driecilinders van de Ingenium-familie. Daarna is het afwachten of dat toekomstige motorblok aan een hybride aandrijfgeheel gekoppeld zou kunnen worden. Aangezien het om Jaguar Land Rover (dat gefinancierd wordt door Tata) gaat, is alles mogelijk. Dat er een hybride komt, lijkt echter haast een evidentie. Verder zal de toekomstige XJ ook kunnen rekenen op zelfrijdende technologieën. Twee vlakken waarop Jguar dan ook een achterstand heeft goed te maken tegenover de Duitse concurrentie.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten