Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Komt Audi met een RS1 in 2017?

Verwachte lancering : 01-04-2017

Geschreven door Felix Bouland op 12-08-2016

De verantwoordelijken bij Audi zouden groen licht hebben gegeven om een spurtbommetje van 280 pk met vierwielaandrijving in productie te nemen. Hij zou de RS1-badge krijgen.

Na elke S-model uit Ingolstadt volgt ook een RS. Die logica zou gerespecteerd blijven bij de kleinste Audi, die in 2017 een RS1 in de catalogus zou mogen verwelkomen. Hij neemt dan dezelfde filosofie over als de S1 (foto), die een 2.0 viercilinder turbobenzinemotor samenbrengt met een vierwielaandrijving via een Haldexkoppeling. Maar dan wel met veel meer vermogen, vandaag hebben geruchten het over om en bij 280 pk.

Mini in het vizier

Dankzij die 50 extra pk’s ten opzichte van de S1, moet de RS1 moeiteloos sneller zijn en kan hij zich zonder probleem meten met de andere sprintertjes in het segment. Volgens het Britse tijdschrift Autocar hebben bronnen binnen Audi Sport aangegeven dat de kleine RS zijn aandacht toespitst op de Mini John Cooper Works.

Afscheidscadeau

De krachtigste A1 moet dan een mooi adieu zijn voor de stadswagen van Audi, die in 2018 vervangen wordt. De nieuwe Audi A1 zal bijna zeker het MQB-platform gebruiken, wat niet alleen een gewichtsbesparing betekent, maar ook toegang geeft tot de jongste technologie van de VW-groep.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten