Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Lexus LFA: hybride in 2019?

Geschreven door David Leclercq op 12-04-2016

Verschillende bronnen hebben het over een vervanger – of eerder een opvolger – van de supercar LFA van Lexus in 2019. Het zou om een hybride gaan.

Volgens Worldcarfans zou Lexus stilaan de vervanging van zijn supercar, de LFA, aan het voorbereiden zijn. Die zou er in 2019 moeten komen en zou  in plaats van gebruik te maken van een V10, voor een hybride aandrijfgeheel kiezen. Wat overigens vrij logisch is, gezien het om Toyota/Lexus gaat...

800 pk

Volgens de geruchten zou de sportieveling gebruik gaan maken van een hybride aandrijfgeheel met een 3,7 liter grote V8.  Het gecombineerd vermogen zou zo'n 800 pk bedragen. Ter herinnering, de oude Lexus LFA kreeg een 4.8-V10 met 560 pk in het vooronder. De vermogenswinst zou zo dus 240 pk bedragen, ondanks een kleinere cilinderinhoud (-1,1 liter) en acht cilinders in plaats van tien. Op het gebied van prestaties zal de nieuwe Lexus LFA beter moeten doen dan de 3,7 seconden van de oude generatie bij de sprint van 0 naar 100 km/h.

2019

De officiële voorstelling van het model zou – nog steeds volgens dezelfde bron – plaatsvinden op het salon van Tokio van 2019.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten