Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Een elektrische Maserati in 2020

Verwachte lancering : 01-12-2019

Geschreven door Olivier Duquesne op 11-10-2016

Terwijl in Parijs het autosalon plaatsvindt, laat de hoofdingenieur van Maserati in een interview weten dat het merk tegen 2020 elektrisch kan zijn. En niet alleen om sprintjes te trekken op een rechte baan.

Roberto Fedeli, technisch directeur van Alfa Romeo en Maserati, meldde aan de website Car and Driver dat Maserati op iets broedt. In het bewuste interview vertelt hij dat Maserati tegen 2020 of "misschien zelfs 2019" een elektrische wagen voorbereidt. Maar het Italiaanse merk ziet Tesla niet als voorbeeld. Dat geldt ook voor de andere premiumfabrikanten. Het wil iets "anders, compleet anders".

Andere opera

"Supersnel optrekken" is volgens hem het enige wat de huidige elektrische sportwagens te bieden hebben. Voor de rest vindt hij dat het gewicht van de batterijen nadelig is voor de wendbaarheid. Bovendien is het gebrek aan lawaai niet spannend genoeg voor een merk dat er niet voor terugdeinst om voor de klanken van zijn V6 en V8 een componist van La Scala van Milaan in te schakelen.

Plezier

De topingenieur van Maserati trekt zijn conclusies op basis van zijn ervaring met de Model S en de Model X van Tesla, die hij "uitgebreid heeft bestudeerd". Robert Fedeli durft zelfs kritiek geven op de afwerking, die volgens hem vergelijkbaar is met "het Duitse materiaal van de jaren 70". Kortom, hij toont al welke weg zijn teams moeten inslaan om een elektrische wagen te maken die past bij "het merk waar wij voor staan".

 

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten