Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mercedes-AMG GT R: 585 pk

Geschreven door David Leclercq op 21-06-2016

Na tal van teasers heeft Mercedes eindelijk officieel de technische specificaties onthuld van zijn AMG GT R, die er binnenkort staat aan te komen. Het beest zal over een vermogen van 585 pk beschikken.

Mercedes heeft officieel de technische specificaties van zijn toekomstige GT R onthuld. Na meerdere teasers komen we nu ook te weten dat het beest 585 pk uit zijn 4 liter grote biturbo-V8 zal puren, ofwel 75 pk meer dan de GT S (510 pk). Maar er is nog meer: hij zou de sprint van 0 naar 100 km/h afleggen in 3,6 seconden, terwijl zijn topsnelheid 318 km/h zou bedragen.

Lichter

Meer informatie zal onthuld worden op de officiële voorstelling op 24 juni. Verder weten we enkel dat het chassis herwerkt werd en dat de auto een paar kilootjes lichter zal wegen. Hoeveel komen we momenteel echter nog niet te weten. Volgens de constructeur heeft Mercedes-AMG nog nooit een productieauto uitgerust met zoveel racetechnologie dan tot op heden. Dat belooft, wetende dat Mercedes de machine 'beast of the green hell' noemt, verwijzend naar het circuit van de Nürburgring. We verwachten dat de GT R er explosieve prestaties zal neerzetten.

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten