Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mercedes: een elektrische SUV voor 2018

Geschreven door David Leclercq op 17-12-2015

Mercedes zou een volledig elektrisch model ontwikkelen. Dat zou wel eens de GLC coupé kunnen zijn, de toekomstige concurrent voor de BMW X4. Deze elektrische auto zou er in 2018 komen en zou beschikken over een rijbereik van 400 kilometer.

Verschillende bronnen bevestigden recent nog dat Mercedes een 100 procent elektrische versie zou ontwikkelen van de GLC. Dat model zou er echter niet komen voor 2018, dus na de introductie van de GLC Coupé.

545 pk

Volgens diezelfde bronnen zou deze elektrische auto zich sterk onderscheiden van het GLC-gamma. Eigenlijk zal hij daarmee enkel zijn platform delen, maar het design wordt volledig anders. Het is nog wat vroeg, maar er wordt gesproken over een vermogen van 545 pk, mogelijk afkomstig van 2 elektrische motoren, en over een grote batterij die via inductie opgeladen kan worden. Ook interessant: het model zou beschikken over een rijbereik van 400 kilometer.

Q6 e-Tron

Een dergelijk project is zeker niet onwaarschijnlijk bij Mercedes. Tenslotte is Audi van plan om in dezelfde periode zijn Q6 e-Tron te lanceren. Die werd aan de hand van de studie e-Tron Quattro Concept al onthuld op het salon van Frankfurt 2015. Bovendien sluiten de kenmerken die aangekondigd werden voor deze toekomstige Mercedes, nauw aan bij die van de Audi (500 pk voor een actieradius van 500 kilometer).

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten