Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mercedes EQ S: luxeberline voor 2020

Geschreven door Thibaut Miserque op 09-04-2018

In 2020 geeft Mercedes zijn elektrische EQ-familie een topversie in de vorm van een grote luxeberline in de stijl van de S-Klasse. Het wordt echter wel een heel andere auto.

Mercedes blijft druppelsgewijs informatie verspreiden over zijn zuiver elektrische gamma. Zo vernemen we van Michael Kelz, projectleider voor “dikke auto’s” bij Mercedes, dat er wordt gewerkt aan een luxeberline uit het segment van de S-Klasse. Die zou in 2020 op de markt komen als rivaal voor de toekomstige elektrische limousines van de concurrentie.

Andere proporties

De S-Klasse en deze toekomstige elektrische limousine mogen dan wel hetzelfde luxepeil nastreven, ze staan niet op hetzelfde platform. De wielbasis van de EV wordt gevoelig langer terwijl de overhangen zo goed als onbestaande zijn. Dankzij die architectuur is er meer plaats voor batterijen in de vloer, maar het vereist wel een compleet ander design dan dat van de huidige S-Klasse.

Parallel gamma

Ter herinnering, het EQ-gamma waar Mercedes nu aan werkt wordt het zuiver elektrische alternatief voor het huidige gamma. Zo zal de onlangs gefacelifte C-Klasse het houden bij hybride aandrijflijnen, terwijl je voor een elektrisch alternatief moet wachten tot 2022 voor de vergelijkbare EQ berline. De elektrische SUV die op het niveau staat van de GLC, de Mercedes EQC, zou daarentegen nog eind dit jaar worden onthuld.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten