Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mercedes G-Klasse wordt vervangen

Geschreven door David Leclercq op 06-07-2016

Na een carrière van 38 jaar wordt de G-Klasse, het avontuurlijke en mythische model van het merk met de ster, eindelijk vernieuwd. En deze keer van kop tot teen.

We moeten nog wachten tot eind 2017, maar de Mercedes G-Klasse wordt technisch helemaal vernieuwd. Hij wordt gebouwd op een nieuw platform, een basis die het mogelijk maakt om zo’n 200 kg gewicht te besparen. Wijzigingen zijn er ook onder motorkap, met een nieuwe generatie zescilindermotoren. We schatten dat de vermogens rond 300 pk (diesel) en 360 pk (benzine) schommelen.

Nog altijd AMG

Natuurlijk blijven de AMG-versies. Maar ook die krijgen nieuwe krachtbronnen, namelijk de vierliter V8 biturbo met ongeveer 500 pk. Die komt wellicht wel iets later op de markt. De nieuwe G-Klasse profiteert van heel wat elektronica om zijn avontuurlijke capaciteiten te behouden. Uiteraard blijft dit een belangrijk terrein voor de G-Klasse. Van het hoekige uiterlijk blijft er ongetwijfeld nog een en ander over, maar om de stroomlijn te verbeteren zijn de vormen logischerwijze iets zachter.   

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten