Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mercedes Generation EQ: klaar in 2020!

Geschreven door David Leclercq op 03-11-2016

De eerste ‘uitstootvrije’ SUV van Mercedes zal in 2020 van de band van de fabriek van Bremen lopen. De constructeur uit Stuttgart kondigde dit nieuws zopas aan.

Op de vooravond van een belangrijk autosalon gebeurt het al eens dat de constructeurs nieuwe informatie over de voorgestelde voertuigen en conceptcars bekendmaken. Zo kondigde Mercedes zopas officieel aan dat zijn eerste volledig elektrische SUV tegen 2020 in de Duitse fabriek van Bremen zal worden gebouwd. Als dat geen goed nieuws is!

Trouw aan het concept

Concreet zou het, wanneer de conceptcar Generation EQ – die op het salon van Parijs werd onthuld – werkelijkheid zou worden, over een SUV van middelgroot  formaat kunnen gaan, die op twee elektromotoren zou kunnen rekenen. Een ervan zal zich onder de vooras en de andere onder de achteras bevinden.  Het geheel zou een gecumuleerd vermogen van 408 pk ontwikkelen en een koppel van 700 Nm leveren. Dankzij die motoren zou deze SUV logischerwijs in staat moeten zijn om de sprint van 0 naar 100 km/h in minder dan 5 seconden af te leggen en zou hij een theoretisch rijbereik van 500 kilometer laten optekenen. Rond een dergelijke aandrijflijn kunnen we niet omheen. En dit geldt nog meer als we weten dat het merk tegen 2025 meer dan tien volledig elektrische voertuigen op de markt wil brengen. We kunnen niet wachten!

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten