Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mercedes-Maybach GLS klaar voor de strijd in 2019

Geschreven door Laurent Norro op 19-03-2018

Tijdens het salon van Los Angeles in november zou de Mercedes-Maybachversie van de GLS officieel worden onthuld. We horen dat hij hetzelfde niveau nastreeft als zijn rivalen bij Bentley, Rolls-Royce en Range Rover.

In april, tijdens het salon van Peking, stelt Mercedes een conceptcar voor van een SUV die de derde generatie aankondigt van de GLS (de voormalige GL). Later komt het model ook naar het gamma van Mercedes-Maybach en die variant wordt in zijn definitieve versie onthuld in november, op het salon van Los Angeles, om in de loop van 2019 op de markt te komen. Mercedes-Maybach maakt geen geheim van zijn ambities met deze kolossale SUV: het wil de Bentley Bentayga, de Rolls-Royce Cullinan en de Range Rover Autobiograpy in de schaduw zetten.

Exclusiever

We weten al dat dit model technisch sterk zal leunen op de Mercedes-Benz GLS, maar dat hij zich ervan onderscheidt door een specifiek front en een luxueus interieur, dat uiteraard naar wens kan worden gepersonaliseerd. De GLS met Maybach-logo zou ook uitpakken met een waaier aan functies om hem hypergeconnecteerd te maken. We verwachten dat hij bovendien een aantal systemen aan boord zal hebben die een hoog niveau van autonoom rijden mogelijk maken. Onder de motorkap ten slotte zouden enkel hoogtechnologische krachtbronnen te vinden zijn. Om je een idee te vormen van wat we bedoelen, volstaat het naar de Mercedes-Maybach S-Klasse te kijken. We gaan ervan uit dat de GLS onder meer een plug-in hybride variant krijgt, die een 362 pk sterke benzinezescilinder combineert met een elektromotor van 121 pk en een elektrisch rijbereik van ongeveer 50 kilometer. Maar uiteraard staat er ook een 4.0-V8 biturbo met 462 pk op het programma. Het is alleen onzeker of er ook een V12 verkrijgbaar zal zijn.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten