Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mercedes: alle nieuwigheden 2019-2021

Geschreven door David Leclercq op 19-02-2019

Mercedes blaakt van ambitie voor de komende jaren. Niet minder dan 15 modellen zullen worden onthuld, waaronder elektrische wagens.

Mercedes heeft grote productambities voor de komende maanden. Tegen 2021 zullen er meer dan 15 modellen worden onthuld, zowel klassiekers als volledig nieuwe modellen, die geen bestaande modellen vervangen.

2019

In 2019 zullen we de CLA berline zien aankomen, gebaseerd op de A-Klasse, samen met de breakvariant die Shooting Brake wordt genoemd. Die laatste komt in de zomer, enkele weken na de berline. In de herfst volgt er een SUV-offensief met de GLA en zijn tegenpool de GLS. Die laatste zal het model in het SUV-gamma zijn wat de S-Klasse is in dat van de limousines.

2020

Aan het begin van 2020 staan de SUV’s nog steeds centraal. Vooral met de coupéversie van de GLE. Vervolgens is het de beurt aan de nieuwe S-Klasse om, zoals altijd, een reeks nieuwe technologieën te introduceren die vervolgens geleidelijk worden overgenomen door andere, minder prestigieuze modellen. We brachten onlangs nog een eerste blik daarop. Tenslotte zal het salon van Frankfurt 2020 de gelegenheid vormen om het compacte elektrische model van het merk met de ster te lanceren, de EQA. Die zal snel gevolgd worden door de EQB, die meer een cross-over wordt. Voor de vernieuwing van de klassieke modellen is het de beurt aan de SL om in de herfst van 2020 te worden vervangen.

2021

2021 zal de riskante vernieuwing met zich meebrengen van het bestverkopende model van het hele Mercedes-gamma: de C-Klasse. Zoals steeds zal hij eerst als berline worden voorgesteld en enkele weken later pas als break. We merken op dat de coupés en cabrio’s niet worden vernieuwd, waardoor er geld vrijkomt voor de ontwikkeling van elektrische modellen. En inderdaad: in 2021 zullen er nog twee volledig elektrische auto’s aankomen: de limousine EQS en de EQE, een soort elektrische E-Klasse.

Laten we niet vergeten dat deze nieuwigheden de vele geplande facelifts niet in de weg staan: V-Klasse (al getoond), GLC (eind 2019), E-Klasse (2020), …

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten