Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mercedes: vier elektrische auto's in 2020

Geschreven door David Leclercq op 23-05-2016

Mercedes gaat de ontwikkeling van zijn elektrische auto's versnellen. De catalogus van het merk zou er tegen 2020 vier moeten tellen.

Zoals Ola Källenius, verantwoordelijke voor marketing en sales van het merk onlangs aankondigde, wil Mercedes de ontwikkeling van zijn elektrische voertuigen aanzienlijk versnellen. Tegen 2020 wil het merk zelfs vier EV’s aanbieden: twee berlines en twee SUV’s.

Twee SUV’s en twee berlines

Naast plug-inhybrides, waarin Mercedes eveneens blijft investeren, staan er dus ook volledig elektrische auto's op de planning. De voertuigen zullen hun technische basis delen met de GLA en GLC wat de twee SUV's betreft, terwijl de twee berlines naar alle waarschijnlijkheid van de C- en S-Klasse afgeleid zullen worden. De vier voertuigen zullen over hun eigen stilistische kenmerken beschikken en dus in één oogopslag te onderscheiden zijn.

Eigen motoren

Wat de aandrijfgehelen betreft, heeft Mercedes al bevestigd dat het werkt aan eigen elektromotoren, waarvan de vermogens zullen variëren tussen 105 en 540 pk. De batterijen zullen daarentegen van Accumotive komen. Het rijbereik zou (theoretisch) minimaal 400 kilometer bedragen.

Versnelling

Mercedes, dat op dit ogenblik maar één elektrisch model aanbiedt (op basis van de B-Klasse), moet zich haasten om de trein niet te missen. Enerzijds omdat Tesla de markt de laatste jaren echt gestimuleerd heeft, anderzijds omdat de andere Duitse premiummerken ook plannen in die richting hebben (Audi) of al over een elektrisch subgamma beschikken (BMW). Bovendien heeft de Duitse overheid ook nog eens subsidies beloofd voor elektrische voertuigen van minder dan 60.000 euro, waarvoor ze een budget van 1,2 miljard euro gaat uittrekken.

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten